Projecten

 

Tweejaarlijks leerlingenoptreden

Reeds enkele jaren is het leerlingenoptreden in de derde trimester een vaste waarde geworden.

Met enige fierheid konden wij al enkele prachtige optredens samenstellen. De volledige show werd telkens door een kernteam van leerkrachten samengesteld. We voeren deze voorstelling uit in zaal cc De Branding in Middelkerke. Wij opteren voor deze zaal omdat daar alle accommodatie aanwezig is om de show volledig tot zijn recht te laten komen.

Voor de leerlingen is dit telkens opnieuw een grote belevenis. Zij genieten van het voorbereidend proces, het gevoel van samenwerken en samenhoren en van het optreden voor hun familie en kennissen.

Wij brachten reeds een verhaal over ‘Water, wind, aarde en vuur’, het verhaal van ‘Doornroosje’, het verhaal ‘Diep in de zee’, een verhaal over de zoektocht naar talent met de naam ‘Fame’ en nu ook een modern stuk over modebewuste kinderen ‘Into Fashion’.

Wat het dit jaar wordt ....

 

Schoolfeest

Naast dit optreden kiezen we ook om jaarlijks een schoolfeest op school te geven waar kinderen, ouders en leerkrachten op een gezellige en ontspannen manier een feestelijke namiddag kunnen doorbrengen.  Er zijn tal van spelletjes voor de kleintjes zoals eendjes vissen, bollo smitto, snoepjesrad, pakjesput…

De grotere kinderen beleven vooral plezier aan het schietkraam, go-cart parcours, kinderdisco en de springkastelen.

Er is dan ook de traditionele Duinpiepercup waar alle kinderen als ook de ouders ouders aan kunnen deelnemen.

 

De Droomfabriek

In het schooljaar 2009 – 2010 werd gestart met het project ‘De Droomfabriek’, nog elk jaar laten we dit interessante project doorgaan.

De Droomfabriek is een project van Vlajo vzw, een organisatie die op vraag van het Ministerie van Economie en het Ministerie van Onderwijs de ondernemingszin in het onderwijs wil steunen.

Met de Droomfabriek willen we een aantal doelen bereiken:

  •  De ondernemingszin van jongeren stimuleren door ervaringsgericht te werken.
  •  Jongeren laten kennismaken met de ondernemerswereld uit hun eigen streek.

  

Gedurende twee weken werken alle leerlingen van de school samen aan dit project. Zo doorloopt uw kind elk jaar een ander onderdeel van dit geheel. Elke groep werkt dan rond een specifiek thema:

             Kleuters                    IK + JIJ = Wij

            1e leerjaar                  Onze familie

            2e leerjaar                  Onze buurt

            3e leerjaar                  Onze gemeente

            4e leerjaar                  Onze provincie

            5e leerjaar                  Ons land, ons Europa

            6e leerjaar                  Kid@Bizz, een kleine onderneming

 

Elk jaar komt een Droomcoach op bezoek, die een woordje uitleg komt geven over zijn /haar bedrijf of onderneming. Vervolgens trekt de klas dan op bedrijfsbezoek, zodat de kinderen dit ook in de realiteit kunnen zien.

Als afsluiter van dit project houden we steeds een uitgebreide tentoonstelling voor ouders en sympathisanten. Alles wat de kinderen realiseerden en leerden kunt u komen bewonderen.