Flinke kleuters in de tweede kleuterklas

 

Hoekenwerk

 

Iedere kleuter krijgt een aantal magneet-symbolen. Deze dienen om in de voormiddag steeds in 4 hoeken een tijdje actief bezig te zijn. Zo worden kleuters gestimuleerd om alles te proberen en om zelfstandig in een hoek aan de slag te gaan.

Ze vinden het leuk om zelf te beslissen waar ze eerst, dan of daarna gaan spelen en werken.

Dit is een grote stap naar zelfstandigheid.

 

Zwemmen

 

Vanaf de krokusvakantie gaat uw kleuter wekelijks met de bus naar het Duinenbad te Middelkerke. Dit is volledig gratis! Een gediplomeerde zwemjuf geeft uw kleuter op een speelse manier watergewenning.

Spatten, springen, glijden… Gaandeweg wordt alle waterangst weggetoverd!

Is je kleuter een echte waterrat of een natuurtalent? Geen probleem want dan kan hij/zij aansluiten bij de derde kleuterklas of zelfs bij het eerste leerjaar. Deze 3 klassen gaan steeds samen zwemmen zoadat er gemakkelijk in niveaugroepen kan gewerkt worden.

 

We leren al veel

Rijmen, cijfers herkennen, woorden splitsen, begrippen als meer/minder/evenveel zijn tal van activiteiten die wij spelenderwijs trachten onder de knie te krijgen.

Geen probleem,want met het grote aanbod spelmateriaal is dit vooral superleuk.

Naast het vele speelgoed is er ook een echte “kliederhoek”!

Gewapend met een ruime schort kunnen wij er naar hartenlust experimenteren met lijm, allerlei papiersoorten, stickertjes, vindmateriaal …

Plezier verzekerd

 

Ben ik goed bezig?

Om er zeker van te zijn dat de ontwikkeling van uw kleuter optimaal verloopt, wordt er vanaf de start in het eerste kleuter een kleutervolgsysteem over de totale ontwikkeling bijgehouden van ieder kind.

Indien zich problemen voordoen krijgt uw kind de ondersteuning die het nodig heeft, zowel door de eigen juf als door de zorgleerkracht.