Eerste stapjes in de peuterklas

 

Wellicht met de nodige traantjes zal uw peutertje zijn/haar eerste pasjes zetten in het allereerste klasje. Die zullen echter snel opgedroogd worden door de zachte hand van onze peuterjuf.  De ruime en mooi ingerichte klas met nieuw meubilair en het grote aanbod van spelmateriaal zal uw kleuter plezier verzekeren.

 

Jules

Samen met Jules de klaspop leren ze spelenderwijs zindelijk worden en zelfstandig zijn. Jasjes aan en uit, boekentas open en dicht, koek en drankje openen en vooral samen spelen…  Jules is steeds overal bij en beleeft alles mee met de kinderen.

Via de werkmap van Jules worden allerlei activiteiten speels aangeboden.

Jules mag ook elk weekend bij een kleuter logeren. Hij heeft een eigen reistas en houdt een fotoboek bij van al zijn avonturen.

 

Aan de slag

We leren tellen, kleuren, knippen, schilderen, scheuren, puzzelen …

Vanaf de eerste kleuterklas maken we soms al eens “echte werkjes“ op een blad. Dingen associëren door lijnen te trekken, vormen kleuren, evenveel stippen aanduiden… Noem maar op.

 

Hulp

De juf wordt bijgestaan door een gediplomeerd kinderverzorgster.

Zij biedt o.a.hulp bij grote en kleine accidentjes en helpt de juf bij de dagelijkse activiteiten in de klas.

 

Slaap zacht

Omdat de allerkleinsten vaak nog nood hebben aan een schoonheidsslaapje hebben we een gezellig slaaphoekje. En Jules … houdt de wacht.

Deze rustige klashoek is volledig vernieuwd  en in aangename kleuren geschilderd, echte gordijnen aan de ramen, keurig opgemaakte kinderbedjes, ...zodat de kinderen nog rustiger kunnen slapen om daarna er weer vol energie tegenaan te kunnen.